Днес

В търсене на повече зрелище Абу Даби променя пистата си за Формула 1

В търсене на повече зрелище Абу Даби променя пистата си за Формула 1

© Associated Press

Организаторите на състезанието за Гран при на Абу Даби във Формула 1 ще направят промени по пистата „Яс Марина“, за да бъдат надпреварите на нея по-атрактивни. Те са стигнали до това решение след финалния старт за сезон 2020, който не впечатли.

Надпреварата беше белязана от много малко изпреварвания, а стартиралите от първите три позиции Макс Верстапен, Валтери Ботас и Люис Хамилтън, финишираха в същия ред.

„Нашата задача е да направим пистата по-атрактивна и състезанията на нея по-зрелищни“, каза директорът на надпреварата Саиф ал Ноаими. „Всичко се прави след вслушване в думите на феновете, експертите, пилотите и Международната автомобилна федерация.“

По думите на Ал Ноаими ще бъдат направени промени по някои завои на трасето. Това ще се случи през лятото и пистата „Яс Марина“ ще бъде готова за финалния старт за сезон 2021 на 12 декември.

Абу Даби е част от Формула 1 от 2009 г. Пистата е проектирана от германския архитект Херман Тилке и включва 21 завоя. Често през годините пилотите се оплакват от трасето и малкото възможности, които то дава за изпреварвания.