България

Изключително опасен е издирвания българин изнасилил 50-годишна жена в Атина

Гръцката полиция издирва 35-годишен българин обвинен в изнасилване на 50-годишна жена в квартал „Петралона“. Същият е лежал в затвора за изнасилване през 2015 г. на 22-годишна студентка и освободен през 2020 г. Чужденецът, който остава неарестуван е „изключително опасен“ според полицейски източници.

Същият е нападнал и изнасилил през 2015 година студентката в апартамента й, опитал се да я убие, като е малтретиралал и кучето й. Извършителят е арестуван, с обвиненията за изнасилване, опит за убийство, опасни телесни повреди, заплаха. През 2020 година е освободен от затвора.

Другата му жертва 50-годишната изнасилена жена вчера е дала показания пред полицията, в които описва ужаса, който е преживяла в продължение на 8 часа, когато е отишла да почисти общите части на жилищната сграда и изведнъж мъжът е отварил вратата на апартамента си и насилствено я е замъкнал, където е изнасилена и малтретирана.

50-годишна жена, която беше настанена в болница днес бе изписана.

„Намерих я полугола с деформирано лице от побоя, с блези от нож“, описва ужаса жената, която първо се е втурнала да й помогне. Според нея самата чистачка й казала, че след като напуснала болницата е отишла в полицията, за да подаде официална жалба, че „е била изнасилена и бита седем пъти“.  „Жената успя да излезе от балкона и да напусне апартамента. Той беше вътре и виеше“, допълва свидетелката. Според информация, майката на предполагаемия изнасилвач, български гражданин, също е чистачка. Според съседа на 35-годишния българин, „той биел майка си през цялото време“.