Любопитно

Windows 11 ще премахне доста функции от Windows 10

Windows 11 ще внесе доста новости, но и ще се сбогува с някои функции и приложения, които са познати от своя предшественик. Microsoft ще използва новата операционна система, за да премахне остарели или малко използвани елементи, съобщава ZDNet.

Софтуерният гигант описва в документацията на Windows 11 кои приложения и функции ще бъдат изтрити.

Сред тях е окончателното премахване на Internet Explorer. Вместо това ще има IE режим в Microsoft Edge, който да се използва за корпоративни сайтове със специфични изисквания. Няма да има отделна версия на Internet Explorer в Windows 11.

Windows 11 е факт и ще използва Android приложения

Също така се премахва и гласовият асистент Cortana. Той ще бъде отделен като самостоятелно приложение, което потребителят може да инсталира, ако желае.

Ще изчезне и функцията Timeline. Тя ще бъде деактивирана още през юли, като няма да могат да се добавят нови активности към нея. А с появата на Windows 11 ще изчезне напълно.

Старт менюто също е обновено. Махнати са динамичните „плочки“, които показват информация от приложенията. Няма да има и възможност за съдаване на групи с приложения и папки в Старт менюто. То ще може да бъде разположено само в долната част на дисплея.

Microsoft обяви кога ще е краят на Windows 10

Сред другите, по-дребни функции, които се премахват, са синхронизирането на фона на десктопа между различните устройства на потребителя, изобразяването на бърза информация на заключения екран и др. Microsoft прави и промени за таблети, като премахва отделния режим за тези устройства, а вместо това Windows ще се адаптира към тях автоматично.

Също така доста приложения няма да бъдат инсталирани автоматично с Windows 11. Сред тях са 3D Viewer, Paint 3D, OneNote и дори Skype. Те ще бъдат достъпни през онлайн магазина на Windows, за да могат потребителите да ги инсталират по собствено желание.

Какво да очакваме от новия Windows 11

Microsoft също така уточнява, че тези приложения ще липсват в нови, „чисти“ инсталации. Ако потребителят ъпгрейдва Windows 10 до Windows 11 и тези приложения са инсталирани на сегашния му компютър, те ще си останат достъпни и в Windows 11.

Как да изключим новия уиджет за новини в Windows 10

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>