Днес

И Борисов се сети как си гостували със Слави Трифонов

Избори 2021: След спомен за минала среща Божков покани Трифонов на дебат

© пресцентър на ГЕРБ

На предизборна среща във Варна лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов си спомни, че в миналото са поддържали приятелски отношения с шоумена Слави Трифонов, който сега е лидер на „Има такъв народ“ – формация, основен негов конкурент за изборите на 4 юли.

„Слави ме е водил в Учиндол да се изфука, че сме приятели, ходихме си на рождени дни, познавам майка му и сестра му, ходили сме по ресторанти и кина, години наред“, сподели Борисов, очевидно обиден, че „Има такъв народ“ му отказа лидерски дебат с аргумента: „С терористи не преговаряме“. Борисов се обърна персонално към заместника на Трифонов Тошко Йорданов, сравнил ГЕРБ с терористи, като го предупреди, че когато
високи, дълги, силни хора се карат, където атовете се ритат, да се държи настрана.

От камината на Белия дом до Версай в Париж, от Кремъл до Берлин, от Япония, Китай, Корея, навсякъде е свирен българският химн, та до Иран, когато съм бил аз там. И то по колко пъти!? И няма да забравя „Да, България“, когато водих при Меркел, колко бяха тогава доволни“, каза председателят на ГЕРБ.

„Пазете се – да не се взриви ГЕРБ във вас, защото такива неща знам, че няма да може да намериш обяснение,“ добави малко неясно Борисов, обръщайки се към политическите си опоненти.